Galleri

Karin Björnsdotters konst är influerad av både Miami och Sydamerika. Karin växte delvis upp i Sydamerika och har även bott en längre tid i Miami Florida. Miamis färgstarka och levande kultur, stadens arkitektur och de färgglada art deco-byggnaderna och den färgstarka konsten och kulturen hos urbefolkningen i Sydamerika har starkt påverkat hennes konstnärskap.

Karin använder färger för att fånga energin och passionen i livet. Hon målar abstrakt såväl som figurativt och hennes verk har snabbt blivit populära.

Hennes verk förmedlar en känsla av liv och energi som är svår att motstå. Karin säger själv att hon vill att tavlorna ska berätta en historia som bottnar i betraktarens egna historia.

Karins konst påverkar mig på flera sätt. Den ger energi och gör mig glad, men också förundrad, då det finns flera dimensioner. Jag har köpt en större tavla som täcker en hel vägg, den har hängt där i några år och ändå ser jag nytt i den till och från. Den och flera andra av hennes tavlor är pampiga, färgstarka, innehållsrika och alerta. Det är den typ av tavlor jag vill ha.

Len

När du köper en tavla av mig förbehåller jag mig rätten att göra tryck på den utan arvode mot er.